14 oktober 2009

Ster

Onze zoon Sean heeft gister de meteoor gezien! Hij was buiten op een donkere parkeerplaats, op zoek naar zijn vriendje, maar kon hem niet vinden.
Op eens hoorde hij een geluid en was een beetje bang. Daarna keek hij omhoog en zag in eens een lichtbal.
Door heel Nederland zijn meldingen binnen gekomen, en de finale was in Groningen, waar hij in 3 stukken uiteenspatte. De meteoor was hoog in de atmosfeer bezig te verbranden. Door de wrijving verbrandt hij groot en deels en lijkt hij groter dan hij eigenlijk is.
Sean belde mij onmiddelijk, bang van wat hij gezien en gehoord had. Bij thuiskomst onmiddelijk Opa Hans gebeld, die al meer dan 20 jaar bij de sterrenwacht in Bergum werkt en ook werkzaam is geweest bij het Planetarium Eise Eisinga in Franeker. Opa had inmiddels al foto's en meldingen binnen gekregen en liet Sean zien wát hij gezien had. Opa Hans had ook al telefoon gehad van de lokale internetkrant, NOS-radio 1 en zo. Opa heeft zelf gemaild naar Hart van Nederland en díe komen vandaag langs om Sean nog eens te vragen wat hij zag en waar.
Dus vanmorgen heeft NOS radio 1 het telefonische interview met Sean en Opa Hans uitgezonden, ook anderen deden hun verhaal. Sean gloeide van trots. En misschien dus wel vanavond op Hart van Nederland! Kijken.... Yesterday there was a meteore that flew over our country, The Netherlands. My son was outside looking for his friend when he heard something. He looked up in the sky and saw the lightball flying over. He was very scared and called me on his cell. I calmed him down and told him to come home. Once he got here, we called my dad: Opa Hans (grandpa) who is an expert on astronomy. He has worked for more than 20 years in the local observatory, and has worked for a lóng time at the Eise Eisinga Planetarium. He had already recieved some calles that people had seen the meteore flying by too.
This morning my son and my dad were on the main Radio Station nationally about it. Later this evening they might be on national television too!
Our boy will be a star..

10 opmerkingen:

Ammerins zei

Oh, wat spannend zeg! Ik ga direct even kijken of we het kunnen afluisteren... en misschien vanavond op tv? Cool!

Jolanda zei

Wow!

lheurebleue zei

wat een onvergetelijke ervaring voor sean! en wat leuk dat hij en uitleg van zijn opa kreeg en zelf 'aan het volk' kon vertellen wat hij gezien had.
(mijn zoon ging op z'n 15de tussen volwassenen in de sterrenwacht cursus volgen en is nu astrofysicus ...)

Jeannette zei

We hebben jou en opa Hans gezien op tv hoor Sean!
Nu zijn jullie ook een klein beetje BN'ers!..
Gaaf dat jij hem gisteren hebt gezien joh...

Unknown zei

wow stoer zeg. Ik heb helaas neits gezien aan de hemel gisteren. jammer hoor. Kijk vanavond!

Linda zei

Ahhhh was ik al te laat voor de meteoor en lees ik nu ook nog te laat dat Sean op tv is geweest!!! Staat het al op Youtube misschien??? Gaaf hoor, die is vast de held van de school!

badmomgoodmom zei

Wow, what a great experience for your son.

Siem zei

Wat leuk en wat een bof dat Sean het gezien heeft!

Kierikki zei

Ook wij zullen kijken of we via uitzending gemist een glimp van je zoon en of de meteoor kunnen vangen.
Dit is een ontzettend leuk vehaal. :)

MariekeStAALSMID zei

Jee, was Sean dit! Ik heb met volle aandacht geluisterd 's ochtends naar Radio 1 en vond het zo leuk van die opa dat hij zijn kleinzoon zoveel credit gaf! Wat een leuk interview en wat leuk dat dit Sean is! Oh en ik ken zijn moeder, ik ben nu ook belangrijk;)