31 juli 2007

Gekke dingen

Zodra de zon gaat schijnen, na zo lang nat en druilerig weer, ga ik gekke dingen doen.
Het pentagon project krijgt nog een staartje, ik ben gister met Bridget naar de winkel geweest en ze heeft knal roze garen uitgekozen. Ik moest meteen denken aan een bepaalde trui en daar ben ik gisteravond mee begonnen.
Vanmorgen lekker in de tuin gewerkt, tot ik een bepaalde roos moest snoeien, omdat ik anders niet eens meer bij mijn voordeur kon komen. Ik wilde ze in een vaasje doen, tot ik bedacht dat de kleuren van mijn breiwerk zo mooi bij de roos (New Dawn) pastte....

En zie hier:
When it's summertime and the sun shines bright, strange things happen. I'm a knitter by night, gardener by day. So when I was pruning the roses, the colour of my new Pentagon project came to mind. I grabbed my camera and this is the outcome.....

Bridget en ik zitten regelmatig buiten, in de voortuin (ivm geluidsoverlast van de buurvrouw). Ik heb onlangs 2 plakken hout van een hele oude boom (37 jaar) op mijn opritje gelegd. Maar iedere keer hadden we natte billen. Dus met een stukkie plastic, waar ik mijn breitas ook mee gemaakt had uitgeknipt en vast gespijkerd. Dat zit een stuk vrolijker.

My daughter and I sit regularly in the garden at the front of the house (due to noise from our neighbour). I got some treestumps (yearrings indicate 37 ) but also a wet bum. So with some tablecloth plastic nailed to the stump, we enjoy ourselves alot!!!

4 opmerkingen:

Tijm zei

Je ontwerp van het tasje van laatst staat als een vest in de nieuwste Rowan ! Ik moest gelijk aan jou denken.Kom je vanavond?

Anoniem zei

Wat een mooie trui ga je maken, heb je daar een patroon van of moet je het zelf ontwerpen?

Leuk idee van dat plastic op de boomstronk. En de foto van de roos met het breiwerk is prachtig.

MoniqueB. zei

@ tijm: je hebt het al begrepen: ik was er niet. Ik meende dat we het in de vakantie zouden overslaan. Nou ja, ik had toch ook geen oppas (volgende week pas vakantie).

@ Hannah, nee geen patroon, een beetje zelf uitvogelen. Eerst alle pentagonnetjes breien, aan elkaar vast zetten en dan de rest van de trui eraan vast breien, net zoiets als bij Entrelac, verwacht ik.

Angelique den Brok zei

Ik dacht ook gelijk aan jou met de stola, ik kan nog geen plaatje online ervan vinden. In elk geval vind ik het mooier als kussen maar dat is heel persoonlijk.
Jammer dat je er niet was!!!