17 augustus 2007

Makin' it!

Ik heb een klein naaldentasje gemaakt van de japanse stof die ik van de week gekocht had. De ronde flapjes zijn met 2 zijdig plakvlies gestreken, en niet afgewerkt. Het midden is uit een stuk, gevuld met fiberfill en doorgestikt om makkelijker te vouwen.
I've made a little needle bag. The fabric is japanese, the filling is fiberfill only in the center part. The round flaps are just 2 fabrics glue-ed together with a layer of ironing fiber (???) and not sown. Hier onder nog een foto van de Rowan Kidsilk aura die ik ook had gekocht. Erg donkergroen, precies mijn kleur. De aura is 5/10 dikte, de Haze is 10/10 en dus dunner. Er zit minder op de bol en ik ben begonnen met een sjaal in Ostrich patroon. Bijna het zelfde als Feather and Fan, maar dan afwisselend.
Below a picture of the Rowan Kidsilk aura I bought. The aura is a bit thicker than the Haze, and was just my colour. Very dark green. I've started the Ostrich pattern with it, to knit a scarf.


Ostrich Plumes Pattern:
R1
: *( s1, k1, psso) times 2, s1, k2, p2sso, (s1, k1, psso) times 2, (yo, k1) times 5, yo *repeat.
R2: purl all
R3: knit all
R4: purl all
Repeat R1-4 4 times then:
R17: * k1, yo, k1, yo, k1, yo, k1, yo, (s1, k1, psso) times 2, (s1, k2, p2sso), (s1, k1, psso) times 2, yo, k1, yo * repeat.
R18: purl all
R19: knit all
R20: purl all
Repeat 17-20 4 times
Then repeat R 1-4 4 times and then R17-20 4 times untill desired lenght is reached.
Pay attention to the fact that the (s1, k2, p2sso) is always above the previous (s1, k2, p2sso).
That means that at the beginning of the row you have to count to see at which stitch you're at.

8 opmerkingen:

Angelique den Brok zei

Mooi patroontje zo met die wissels, ben benieuwd hoe hij gaat zijn in donkergroen. Mooie dochter heb je in de mooie jurk!

Anoniem zei

Lekker zo'n prinses in huis, die van mij komen morgen weer, heb er vreselijk zin in! Wauw, die groen, JOUW kleur, MIJN kleur, erg mooi!

Anoniem zei

Wat een mooi prinsesje. En de jurk ook trouwens.
Mooi naaldenmapje en schitterend garen. Ben benieuwd hoe het patroon er in zal uitkomen.

Anoniem zei

Wat een fantastische dochter in een fantastische jurk! Waar haal je die prachtige kleuren vandaan (vroeg ze heel nieuwsgierig)

MoniqueB. zei

@ Jolanda, bij Jan Sikkes! er zit een katoenen onderjurk onder, dan van dat enge synthetische glinsterspul, en geruite stof als top.

@ angelic: ik heb het alweer uitgehaald. Ik had te veel steken en na bijna al 1 bol te hebben gebreid, was ik amper 40 cm ver! Zo wordt het nooit een sjaal.

Unknown zei

Ik vind het patroon toch wel erg mooi! Breien met hele grote naalden?

Gawy zei

haaai* je mag meedoen met de rockin' girl blogger ;) (zie mijn blog)

Irma zei

wat een leukerdje!