12 mei 2010

Guilty

Schuldig.
Soms voel ik me een beetje schuldig. Het 'probleem' is dat in de loop van de tijd is gebleken dat ik erg vaak iets leuks zie en het dan ná ga maken. Dat gaat me goed af. En dat kan op allerlei gebied zijn; naaien, tekenen, haken en breien o.a.
Sommige foto's zijn dan ook zo inspirerend dat ik het niet kan laten.
Zo vond iemand op Ravelry een schaarhoudertje. Toen ik het zag vond ik het geweldig; wat een leuk kadoo zou dat zijn voor moederdag. Het patroon had ik niet, maar ik ben 'zo handig' dat doe ik wel even.
En dit is het geworden; een leuk kadoo en een béétje schuldgevoel. Guilty.
Sometimes I feel guilty. The 'problem' is that in the last years I've developed a copycat habit. I see something that inspires me a lót and the next thing you know: I've made one too. It crosses many area's; crochet, sewing, drawing and knitting.
Someone on Ravelry found a scissorcase. I thought it would make a great Mothersday gift. I didn't have the pattern, but hé.. a little research and it was finished.
This is it; a lovely gift and a little guilt.
Original pattern by Mayumi Kawai
Yarn: 1/15 NM Cashmerino Colourmart in Confetto
Crochethook: 1,5 mm
Fabric: 5 year old left over and a piece of felt in pink
Button: Edelweiss from a local shop in Germany where my parents and me went on holiday often.
Background: a very pretty piece of fabric recieved from Margot (Random act of Kindness)

12 opmerkingen:

Siem zei

Erg mooi en stijlvol en wordt niet alles eigenlijk een beetje op iets anders geïnspireerd? Een beetje van jou en een beetje van iemand anders maakt samen weer iets nieuws!!

Melinda zei

Ik ben 't helemaal met Siem eens!:))) Het is prachtig geworden en we worden allemaal door elkaar geinspireerd, zo werkt dat nou eenmaal.;D

Jeannette zei

Waarom nou 'schuldig'? Oftewel: 'ik beken'. Maar wàt beken je dan? Dat je gewoon ontzettend creatief bent?!.. Heerlijk juist, creatieve mensen! Maken de wereld allemaal een beetje mooier!

Unknown zei

I agree with Siem, Melinda and Jeanette, that it is very lovely, inspired and creative. It is simply your own, very beautiful and elegant interpretation of the idea. No reason at all for guilt.

Jolanda zei

Schuldig? je hebt iets gevonden wat je inspireert, daar hoef je je absoluut niet schuldig om te voelen.

lheurebleue zei

ook ik vind dat je je helemaal niet schuldig moet voelen. iedereen staat op de schouders van anderen en je geeft je inspiratiebron netjes weer. je hebt zoiets moois gemaakt dat ik mij er misschien ooit ook eens door laat inspireren!

froukje zei

erg mooi! En eh je helemaal niet schuldig voelen!!! O zo!

yarnlot zei

Oh, maar het is helemaal geen blinde kopie! Laten we elkaar inspireren...

Unknown zei

mijn kinderen roepen altijd "jij aapt me na!!" ik zeg dan altijd dat ze dat als compliment moeten opvatten. Iemand vind het blijkbaar mooi wat je gemaakt hebt en wil het ook maken, of net iets ander. Ik zou er geen probleem van maken.

bianca zei

ik werk ook op die manier, ik bekijk een paar blogs en krijg inspiratie, soms probeer ik het zo goed mogelijk na te doen en soms gebruik ik het op mijn manier, ik voel me er op zich niet schuldig over maar ik zie het wel als een beperking dat ik niet 'origineel' ben.

Bianca

annita zei

Ik ben het helemaal met de anderen eens. Als je iets op internet zet, dan is het openbaar en mag het dus nagemaakt worden. Voor de namaker blijft het toch zijn eigen product, er zit altijd iets van interpretatie in. Het resultaat is in ieder geval schitterend, evenals yasmin.

hannah zei

Prachtig hoor! Hier hoef je je toch niet schuldig over voelen?! Je hebt gewoon inspiratie op gedaan en er je geheel eigen project van gemaakt!