18 juli 2009

Foutje (mistake)

Het is een tijdje stil geweest hier. Reden: geheim projecten. Ik mocht niets zeggen, maar heb toch toestemming gekregen om iets te laten zien. Een opdracht van Dutch Knitting Design:

It's been a bit quiet here. Reason: secret projects. I wasn't allowed to tell anyone, but I was granted permission to show something I'm working on now. It's a shawl for Dutch Knitting Design.

Tja, nu was het dan zover. Wanneer je zo veel breit, moet het een keer fout gaan. Geen probleem over het algemeen, nu ook niet. Herstel was zeker mogelijk, ware het niet dat het foute stuk in blok 4 zat, en ik al druk bezig was met blok 10 toen ik het zag. Kan mezelf nog voor de kop slaan waarom ik het niet eerder heb gezien: Kijk maar: ...
Well, sometimes it comes all falling down. When you knit as much as I do, it's bound to go wrong some day. And yesterday it was thát time. It wasn't difficult to repair, it was just the place of it. In block 4, at that time I was very busy with block 10! I still can't comprehend WHY I hadn't seen it before... look at it: Dus er waren 2 oplossingen, het helemaal uithalen of... ladderen. Het werd ladderen.
Uithalen viel nog best mee, zo'n 20 minuten. Nou, en met de kidsilk was dat nog best snel.
There were 2 solutions: frog it all or just a part. It became just a part.
Ripping it out wasn't that hard with the Kidsilk, only 20 minutes.

Daarna heb ik dus alles weer correct terug gebreid. Met een rondbreinaald ging dat prima: ik hoefde het werk niet te draaien, ik trok gewoon de naald door en breide de verkeerde kant gewoon verder. Then I knitted everthing back perfectly. With a circular needle it was very easy, just knit a row, pull the needle through and knit the wrong side on the front. No need to turn the whole shawl.
Zo, nu ga ik morgen weer verder. Vandaag even geen zin meer. Dit patroon is binnenkort verkrijgbaar bij D.K.D.
Vanavond even verder breien aan mijn EIGEN geheime project....

So, tomorrow I´ll continue with this shawl. I´ve had it for today. This pattern will be available soon on D.K.D.
Now I´ll continue on with my ÒWN secret project...

16 opmerkingen:

Jolanda zei

Oh meid, wat zal jij hebben gebaald.

Wow, ik vind het zo fijn voor je dat je meerdere opdrachten krijgt/hebt. Geniet nog dagelijks van de prachtige sjaal.

Herma zei

Woooooooaaaaaaaaaaaahhhhhh wat ongelovelijk eng. Toen ik de foto's zag brak het zweet me uit!
Zo knap dat je dat durft, maar ook dat je de technieken zo goed beheerst dat je dit voor elkaar krijgt en dat met dat dunnen Kidsilk!!
Heb je er nog van gedroomd??

Unknown zei

Oh wat lijkt me dat erg. Ik denk dat ik het eerst maar eens in een hoekje had neergelegd:-)) Maar heel knap zoals je het hebt op gelost!!

groet, Hinke.

petra zei

Knap stukje werk! Wat een goed idee om het weer op de breinaald te zetten. Ik doe dit ook wel eens maar dan met een haaknaald, maar dit gaat veel mooier!
Het wordt prachtig en wat is de kleur mooi.

Groetjes Petra

MarianneP zei

Wat knap om dit zo te herstllen en dan nog wel met kidssilk! Mijn complimenten voor die prachtige sjaal.

lheurebleue zei

wat erg zeg als zoiets gebeurd! en bleef die kidsilk niet erg haken bij het uittrekken. Je bent echt een 'mistress of lace' dat je dit zo prachtig hebt opgelost!

Siem zei

Jemig wat een lef heb jij zeg en wat heeft het fantastisch uitgepakt, je ziet er helemaal niks van, mijn complimenten hoor. Pff wat een opluchting zal dat zijn dat het goed is gegaan.

Miek zei

Ik heb 0,0 verstand van breien maar zelfs ik heb door dat het goed fout was en je het heel knap hebt opgelost: petje af!
Keep up the good work :-)

Linda zei

Ik krijg er de kriebels van... hoe krijg je het toch telkens weer voor mekaar! Je bent echt the mistress of lace, al klinkt het idd nog wel errug kinky... Misschien toch 's langs Auke Rauwerda voor extra dun rubberband? LOL

Mariella zei

Aaaaaaaaaahhhhh, de horror!!!! Dat je dat durft!!!! Fjiew, jij liever dan ik, goed gedaan hoor, ziet er super uit! :-)... Niet nog een keer doen hoor, dat vind mijn hart minder leuk ;-)...

Unknown zei

Beautiful (and ingenious) fix!

Unknown zei

WOW wat een werk, maar het wordt hoe dan ook een mooie sjaal!

Dikky zei

Ziet er prachtig uit, maar dat foutje.... De griezels zou ik er van krijgen en aan ladderen denk ik op zo'n moment helemaal niet. Bovendien met kidsilk, griezels nogmaals. Maar wel een prachtoplossing ervoor en het resultaat na herstel is prachtig. Weer wat geleerd dus.

annita zei

Wow, wat een werk, mijn petje ligt op de grond!!

hannah zei

Wat een werk zeg! En dat je het weer zo netjes weet te krijgen! Petje af hoor.

threadbndr zei

You brave soul! The reknit looks fantastic.