20 juli 2008

Micky

Moet je kijken, ondanks alle regen wil alles wel groeien!
Hier onze appels: Elster en Golden Delicious. Ze zijn beide geënt op 1 stam. Dat helpt bij de bestuiving en neemt minder ruimte in beslag. We verwachten een flinke oogst.
These are our apples. Elstar and Golden Delicious. The are grafted to one rootsystem. Pollonation and spacewise not a bad idea.... We expect a large harvest.
Mijn vader is begin juli 65 geworden en voor hem heb ik een paar sokken gebreid. De foto is een beetje donker, maar het is een toe-up sok, en de boord begint na de hiel met 1avr, 3 r. stk. Vandaar dat ik er 9 dagen over deed. Het blijft opletten.
My father turned 65 only 2 weeks ago, so I knitted him some socks. Toe-up with a k3,p1 cuff from the heel. It took 9 days, only to pay attention that it remained k3,p1...
Mijn man en ik hebben altijd katten gehad. Toen onze huiskatten dood waren gegaan, zijn we 8 jaar geleden overgestapt op raskatten. Mijn man koos de noorse boskat en ik de bengaalse tijgerkat. Jammer genoeg ging de boskat dood (na een nestje van 5!!! waarmee het ook niet helemaal goed af liep). Zo'n 2 weken geleden is plotseling onze tijgerkat verdwenen. Erg vreemd, zo vlak voor de vakantie. Alle pensions, dierenasiels opgebeld maar geen spoor.
Vooral mijn man kan slecht zonder kat.
Zaterdag ging hij maar eens uit vissen met de jongens en wat vingen ze? Een kat! Een jong grijs katje, eenzaam aan de waterkant. Ik heb geprobeerd de eigenaar te achterhalen, maar tot nu toe nog niets. Dus voorlopig zijn wij de eigenaar van dit schattige diertje. Ik heb hem Micky genoemd. Hij is ondeugend, speels en ronkt heerlijk.... hahahaha.
Our pedigree cat got 'lost' only 2 weeks ago. It's a Bengal Tigercat, of 9 years. We miss him bad. A bit strange, just before the summer vacation. Our other pedigreecat got run over 3 years ago, that was a Norwegian Forest Cat.
So the otherday, my husband and 2 sons went fishing. And cought a kitten! A grey pussy with white socks. I called it Micky. She's very naughty, cute and so purry... hahahaha.

I predict a lot of wooly accidents from now on....

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk, sokken voor je vader, de mijne is overstag en wil nu ook graag een paar gebreide sokken. Die appels zien er heerlijk uit, zijn ze al bijna rijp? Wij werden gisteren door de kinderen getrakteerd op eigengemaakte appelkoeken van appels uit eigen tuin, en die waren zo lekker!

Wat verdrietig dat je kat zomaar verdwenen is, maar de vangst vind ik erg leuk.

We hebben wel redelijk wat regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken, en de sokken zijn af.

Groetjes Petra

Angelique den Brok zei

Oh wat een schatje die Micky, met witte sokjes aan. Het boterde toch niet zo geweldig tussen jou en de tijger? Ik hoop dat deze gezelliger is. En wie weet komt je mans tijgerbeest nog wel teruggelopen!

Unknown zei

Your new kitty is so beautiful!!!
~Emily

Anoniem zei

Wat een schatje en mooi!! Onze kat is ook foetsie sinds een week of 2.Was een kat die wij zelf van een nestje hadden gehouden. Zijn moeder vorig jaar doodgereden dus nu was hij met zijn tante over en plots is ook hij weg. Mis hem onze Sjors en hoop maar dat hij een ander leuk thuis heeft gevonden ipv ergens dood langs de kant van de weg.

MariecusBruyn zei

Wat een mooie sokken, maar die van je poes vind ik mooier ;) (knipoog) Als ik dat had geweten dat jullie een kat zochten... Onze Spirrewit is niet meer gelukkig bij ons sinds er een baby'tje bij is gekomen, die houdt van veeeeeeeel meer aandacht dan dat ze nu krijgt...
Nou, veel succes met jullie mooie snoezebol!

Gawy zei

Oeeh.. Wat nar dat de andere kat weg is :( maar, wat is dit een schatje zegg.... ik wil ook wel een katje.. Lijkt me gezellig in huis!!!

Sokken zijn mooi geworden!!

Anoniem zei

Wat een vervelend verhaal over je katten. Grappig dat juist je man niet zonder kat kan, meestal zijn het de vrouwen die niet zonder kunnen. Fijn dat dit katje nu een huis heeft.

Wat lief van je om sokken te breien voor je vader, ze zien er mooi uit.

Je appels zien er heerlijk uit.

Irma zei

MMMmmmm lekker appels uit eigen tuin!