11 juni 2008

New Project.

Ik ben begonnen met een nieuw project. Ik had het een tijdje geleden al opgezet, maar de kleur beviel me niet. Onlangs had ik nieuwe Malabrigo bij haar besteld in de kleur Sunset, een prachtige oranjegeel. Precies goed voor deze sjaal; Honeybeestole van Knitspot. Klik op de foto's voor de vergroting
Ik wachtte eigenlijk al een tijdje op deze streng, en die is op 16 juni binnen gekomen. Een prachtstreng al is hij in het echt een beetje lichter. Nu nog een bijpassend patroon uitkiezen.

Over het vorige project. Mijn moeder heeft 'm al een paar keer aangehad en hij zit goed.
Bedankt voor alle reakties en enthousiame dat ik er voor mezelf ook een ga breien. Ik zie dat eerlijk gezegd niet gebeuren.
Hij is gebreid op de rondbreinaald: 279 st per rondje. 8 rondjes per blok en 25 blokken. Dan nog de col, dus dat zijn bijna totaal 60000 steken. Over het algemeen brei ik een project geen 2x, (zie hier de oorsprong van mijn second sock syndrom) dus voorlopig zal ik daar zeker niet aan beginnen.

Met de Rothko gaat het goed, het achterpand is bijna af. Het valt me nog mee hoeveel zwart ik over heb. Misschien kan ik er nog een voorpand-deel uit halen, maar meer niet. Ik heb al diverse lijntjes uitgegooid op zoek naar ... meer zwart. Het grijs wordt ook een probleem, dat is een winterkleur en die heeft mijn LYS niet meer. "Leuk project", maar niet klagen, ik ben er zelf aan begonnen. En het hoeft niet snel af...

Zaterdag is de Goddess Knits Anniversary Shawl begonnen, die doe ik ook met Malabrigo in blauw en in het rond. Spannend!!! Ik heb al 3 patroontjes geprobeerd, en dus al 2x uitgehaald.... Te veel keus is ook nix.
Summary;
New project: Honeybee Stole from Knitspot with Malabrigo sunset laceweight (click on the pic for a bigger view)
Rothko: the back is almost done.
KAL: starts 14th of this month, also using Malabrigo Azul Profundo.
My last project is worn almost every day, she's happy with it. I WON'T be making one for me: the shere number of stitches is holding me back.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Foto's?

Angelique den Brok zei

Lekker dat je eindelijk de honeybee hebt gepakt, op een of andere manier ben je daar al tijden mee bezig in je hoofd, toch?

Anoniem zei

Wat mooi allemaal....
en ik ben erg benieuwd wat voor moois je van het oranje garen gaat maken.

Groetjes Petra

MariecusBruyn zei

Wat een bezige bij!
Ben benieuwd wat er allemaal uit je handen gaat rollen, en hoeveel je ook weer gaat uithalen (grinnik)
Tja, als ik zo lees van die 60000steken, dan zou bij mij de moed tot in mijn kleinste teen zakken. En second sock syndrom... ik ben aan het dralen met het afmaken van sok één omdat ik anders aan sok twee moet starten :d

Anoniem zei

O wat ziet het er allemaal mooi uit! Je bent in ieder geval weer lekker bezit.

Anoniem zei

ooh wat een mooi patroon! zeker met die prachtige randen!

Anoniem zei

Your Honeybee stole looks lovely. I have that in my queue to do for a Christmas present for my neighbor's new log home. She probably won't wear it, but I know she'll hang it in her spinning/weaving loft area. I'm working up to that pattern, need to do another easier one first.