27 september 2007

Tas

Ik leef me vaak helemaal uit op Flickr Photo's. Er is zo veel te zien. Ik ga los op japanse zaken: tassen, amigurumi, speldenkussens etc.
Zo vond ik ook een tas gemaakt van vierkante lapjes. Helemaal niet mijn kleur. Maar wel een goed idee. Ik had van de zomer in Utrecht al lapjes gekocht, voorgeknipt en al met rozen in allerhande kleuren. Ik heb er geen patroon van, maar met logisch nadenken kom je al een heel eind.
Bovendien heb ik nu zo'n tijd gebreid, ik wilde even achter de naaimachine. Met dit als resultaat. En... ik heb nu meteen de opdracht voor Angsoka voor September af...

The Photo site on Flickr is defenitly one of my favorites. I spend a lot of time there, watching a lot af Japanese Arts and Crafts. So, once I saw a bag I did like, but not my colour. But a good pattern with squares. I don't have a pattern but with some logic thinking this was the result....

And after all that knitting I wanted to make something on my sewing machine. By the way, this is my entry for september on 12 Accessoires...


Edit: ik heb de tas aangepast. De rode flapjes met de knoop er op, zitten nu van binnen naar buiten. Het ziet er net wat beter uit, en de tas gaat nu beter dicht.
I've made a change in this bag: the red flaps are flipped back for a better fit.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat mooi. Ik ben helemaal fan van de japanse patronen (stoffen ook). Ben al naarstig op zoek naar een japans patronenboek voor kinderen. Maar ja, budgetgewijs moet ik mij maar rustig houden (stitch n bitch dag komt er ook aan)

Anoniem zei

Wat een schitterend tasje!! Echt helemaal leuk. Ook dat hengsel en die kleuren. Wauw. Mijn complimenten.

Anoniem zei

Wat een dotje, erg leuk!!

Unknown zei

Och wat mooi! Het ziet er heel verfijnd en sophisticated (en dan toch weer gezellig) uit. Echt mooi!

Anoniem zei

Mooi geworden zeg! en inderdaad is het goed voor de geest om je vingers op een gegeven moment ook even een andere techniek als naaien te laten uitvoeren, straks kunnen ze alleen nog maar "knit 1 purl 2 " uitvoeren!

Anoniem zei

p.s. zit je al op Ravelry?

MoniqueB. zei

@yvonnep:
nee. Er zijn nog 12000 wachtenden voor u. Ik heb me ook nog niet aangemeld, maar had van Angelic gehoord dat Ravelry gebruik maakt van Flickr.

Angelique den Brok zei

Ravelry maakt gebruik van Flickr voor foto's maar als je in Ravelry wilt, moet je wel aanmelden voor de wachtlijst hoor!!
Ik ga morgen naar Den Bosch, benieuwd naar je sjaal in het echt. En deze tas is leuk!

Anoniem zei

Mooie tas, prachtige stoffen enne ik sta ook al op de wachtlijst bij Ravelry.... we wachten maar af...

Anoniem zei

O, wat een leuke tas.

Ik heb me ook een tijdje geleden op Ravelry aangemeld. Er zijn inderdaad nog heel veel wachtende voor me. Geeft niet, mijn beurt komt vast nog wel.