11 mei 2007

Nog meer lekker eten.

Geloof me, ik kokkerel zelden. Niet mijn hobby. Maar soms.... Dan moet het. Eerst moet ik zeggen dat ik een heel mooi gasstel en oven heb. Een echte Boretti die ik nog steeds niet helemaal ken, na 2 jaar. Het blijft ontdekken.
Ik zal eens laten zien wat ik vandaag dan gemaakt heb, daarna zal het nog heel lang duren, vrees ik, voor je weer iets eetbaars hier zal zien.
Believe me, I hardly cook anything, it's not my thíng. But sometimes.... I have to (bake). First I have to tell you, I have a Boretti oven, that after 2 years I still haven't discovered everything on it.
I'll show you what I've baked today, and it will be a long time after you'll see anything
eatable again.


Hier zie je de broodjes, 1 x gerezen en toen in de oven. Ze zijn dus erg klein. De onderste zijn gewoon wit, bovenin zijn weer met tomaat.
These are the little rolls, once risen, so they're very small. Below are white and on top are with tomatoflavor.
Hier zie je de kleine tomatenbroodjes (lichter van kleur), de iets grotere pijnboompittenbroodjes en de grootste is met olijven. Dit brood is er iets korter in geweest, en met beter resultaat.
These are the tiny tomatorolls (lighter in colour than the ones in the big tin), the slightly bigger pinetreepitrolls, and the largest is with olives. They've all been in the oven a shorter amount of time with better results.

Olijfbrood, pijnboompittenbrood, tomatenbroodjes. Olivebread, pinetreebread and tomatobread.

Dit is de spinaziequiche; diepvries spinazie (uitlekken), geroosterde pijnboompitten, gefruite knoflook, kwark, gedroogde tomaten (geweld in witte wijn en witte azijn) eieren, met een bladerdeegbodem.
Spinachequiche; with grilled pinetreepits, baked garlic, french cheese, dried tomatos that were soaked in white wine and white vinegar, eggs and a folded dough bottom.

Dit is dan de zalmtaart. Op advies van mijn moeder, wegens weinig ervaring aan mijn kant, heb ik saus uit een pakje gemaakt, en toen het klaar was vermengt met de overgebleven kwark. De zalm gegrilled in de pan aan alle kanten 1 minuutje, en in stukjes gedrukt (brokjes). Dat allemaal vermengd en in de bladerdeegvorm gemikt. Ik lust geen vis, dus ik heb geen idee hoe het proeft. This is the salmonquiche. My mother gave me some advice to use readymade sauce, because I don't have a lot of cooking experience. That I mixed with the left over french cheese. I grilled the salmon each side for 1 minute and pushed it in chuncks. I put it all in one bowl and mixed it, than put it in the quiche tin.
I don't have a tast for fish, so I have nó idea how this will taste.


Nu moet ik nog een toetje maken, de soep, beleg etc.
Hopelijk heb ik genoeg.....
Now I only have to make dessert, soup and spreads... I'm hoping I will have enough for everybody....

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauww Monique!
Ziet er allemaal smakelijk uit!

Veel plezier morgen!!!
En natuurlijk Gefeliciteerd!

Liefs Patricia

Tijm zei

Ook al een Boretti?? Me too!Ben nog niet aan koken van je lekkers toe gekomen. Dit weekend!

Angelique den Brok zei

HONGER!!!

Anoniem zei

Een Boretti.....smacht!

Anoniem zei

Wauw, ik krijg ineens een ongelovelijke trek...

Anoniem zei

Mocht je nog wat over houden..... Mijn doggiebag staat klaar!

Angelique den Brok zei

Oh ja, heel leuk feest gewenst! En inderdaad, waar kunnen we de adressen voor restjes naartoe sturen?

Tijm zei

Ha Monique, Hoe was het feest. Ik zat steeds aan je te denken als het weer hart regende en waaide. Balen van het weer hoor!
Maar met al dat lekkere eten zullen de gasten dat niet gemerkt hebben.

MoniqueB. zei

@ anyone:
Het ging Ge-wel-dig.
Ik voelde me net een italiaanse mamá, het hart van het huis lag echt in de keuken. Morgen meer foto's. Beloofd.

odette zei

Voor iemand die zegt niet van koken te houden maak jij wel heel erg lekkere dingen.