3 mei 2007

Hoe komt het toch....


Primula Auricula pubescens Purchased in Italy (2006)

Het valt me op dat wanneer je zo eens om je heen aan het bloggen bent, breiers met name, dat het ook allemaal tuinders zijn.


Door 'omstandigheden' ben ik tuinverslaafd geworden en heb er zelfs mijn werk van gemaakt, zodat ik me geldelijk met andermans tuinen mag bemoeien. In onze oude woonplaats hadden we ook al een moestuin en hier nu ook.
Gister na de Stitch 'n Bitch avond in Leeuwarden hoorde ik ook allemaal al tuingeluiden, en het valt wel op dat er diverse sites met prachtige tuinfoto's zijn (al dan niet in woestijn-toestand op het ogenblik).


Ik vond het reuze gezellig, was pas de 2e keer dat ik bij de S'n B-avond was, ik heb geen steek gebreid! Was druk bezig met bewonderen van andervrouw's werkjes, kleuren en patronen. Mijn Print 'O the Wave sjaal werd bewonderd wegens uitvoering in katoen. De samplers zijn bekeken. En ik heb staan kwijlen bij de mooie sjaal van haar. Bij de prachtige babyschoentjes van haar, en heel lekker gekletst met haar. Het is maar goed dat ik niet zo veel meer op de pen heb, ik kan meteen weer aan de gang. Lathyrus (l) en Zephir

foto: Storm op Zolder.nl


Ondertussen een bestelling geplaatst bij deze site en hele mooie Lathyrus besteld (Blue faced Leicesterwol). Die hoop ik dus gauw te mogen ontvangen, zodat ik meteen aan de gang kan.


It's interesting that when you're surfing in Blogworld, knitting departement, that an awefull lot of bloggers/knitters are keen gardeners. Due to circumstance I became an gardeningfanatic and even much more when I made it my profession, so I can involve my opinion in other peoples gardens. In the town we used to live we had a plot, to grow veg, and in this village we also have one. It looks more like a desert, now a day's.
At our Stitch 'n Bitchgroup in Leeuwarden, I also heard a lot of gardeningtalk, and most knittersblogs also have amazing pictures of their achievements.


It was a very nice evening in Leeuwarden, and I met a lot of interesting people. My work was admired, but I also learned alot from her and her beautiful Birch. I saw her, and her beautiful babysocks with leaves. I got a long great with her and I didn't knit one stitch. The books were so beautiful to watch, and it's a good thing I don't have much to knit at the moment.

I placed an order for Lathyrus coloured Blue Faced Leicester wool on this site. So I hope it arrives soon, than I can go back to do something.

7 opmerkingen:

Angelique den Brok zei

Hoi Monique,
Ja het was een gezellige avond gisteren en ik kom meestal nauwelijks tot breien toe, maar wel thuis vol met ideeen! En ik heb enorm de pest aan tuinieren! Maar ik kijk wel graag naar bloemen hoor.

Anoniem zei

Hey, ja ik vond het dus ook echt leuk gister. Ook leuk je ontmoet te hebben!

Tijm zei

Gezellig dat je er was!!! Inderdaad zijn veel breisters ook tuiniersters.

Anoniem zei

Nou ja tuinierster, ik probeer gewoon maar wat, net als met het breien eigenlijk hihi.
Maar heerlijk om met mijn handen in de grond te wroeten, dus tot volgende maand dan maar??

Anoniem zei

Klinkt heel gezellig. Jammer dat ik niet mee kan doen in Leeuwarden. Op de eerste woensdag van de maand zijn mijn kinderen bij mij, alle andere woensdagavonden zou ik kunnen....
Gelukkig heb ik een handwerkclubje vlak bij mij in de buurt en al is het geen Snb in een openbare plaats (het is bij iemand thuis), het is toch heel gezellig!

En tuinieren is eigenlijk ook een vrij 'creatieve' bezigheid.

odette zei

Haha nou ik ben dus wel een breister maar zeker geen tuinierster. Ik vind het leuk om in de tuin te zitten, maar om te tuinieren nou nee.
Maar ik denk niet dat er bij ons een dakterras zal komen. Ik bedoelde meer een dakterras in plaats van een tuin.

Anoniem zei

Misschien iets om handen hebben met zichtbaar resultaat (zowel bij breien als bij tuinieren)?