31 maart 2011

Het is zo ver...

Het is zo ver.. De Brei en Haak dag is morgen en overmorgen. Ik ga voor het eerst workshops geven. Les geven.. ai. Dás lang geleden dat ik voor de klas stond. Zo'n eh... 20 jaar. Ja.
Dat was voor kleuters en groep 5 en 7, toen ik nog een jaartje op de PABO zat. Nu voor grote mensen en zonder vooropleiding. Mensen met een ernstige behoefte om kant of true lace te leren. Van mij..


Zij heeft me gevraagd, of ik dat wel wilde doen. Dan maar in het diepe en gewoon doen. Ik werd doorverbonden met de organisator en warempel. Het was een feit. Daarna de vraag; hóe ga ik dat in hemelsnaam doen? Wat ga ik vertellen, laten zien of voor doen??


Schema's gemaakt, kladpapiertjes. Tabellen. Mailen, vooral veel mailen en twitteren. Herinneren hoe het ook al weer ging bij de Dutch Knitters, waar ik zoveel heb geleerd over Estlands Breien. Gelukkig op tijd begonnen en al foto's gemaakt om duidelijk te krijgen waar ik het allemaal over heb. Dat is maar goed ook, want amper een week later krijgt mijn camera kuren. " Oh ja, of ik ook een tentoonstelling kon doen van mijn werk?" Tuurlijk.


Mensen mailen om te vragen of ik hun shawl weer even mocht hebben, zo dat iedereen kan zien wat ik 's avonds op de bank allemaal bij elkaar peuter. Dus: komt het zien, komt het beleven! Een (overigens) 1 malige tentoonstelling van mijn werk. Ik kan niet blijven vragen of ik de shawls mag lenen, vandaar dat het maar voor 1 x is. Misschien later nog een keer, wanneer ik zelf meer voorraad heb.


Bezoek vooral alle kramen; mensen die mijn blog volgen en lid zijn van Ravelry zullen sommige shawls die in de kramen hangen herkennen als mijn werk.


Heb je nu geen plek kunnen bemachtigen op de Brei en Haakdag bij mijn workshops?? Je kunt je opgeven voor een volgende keer, later dit jaar. Waar dat zal zijn, waarschijnlijk in het noorden (lees Friesland). Is dat je te ver weg, nodig me uit om eens bij jou in de buurt een workshop te geven. Verzamel een paar vrienden/vriendinnen die het ook willen leren en mail me.


Zie je in Nieuwegein!! (klik op het link van de breidag voor meer informatie over lokatie, toegang en tijden).

9 opmerkingen:

Angelique den Brok zei

Ik ben trots op je, best een grote stap zo en gelijk vier workshops in deze moeilijke tijden. Maar wel geweldig dat je het gaat doen en ik weet zeker dat iedereen geinspireerd thuiskomt!!!

Manja zei

Hoi Monique,

Ik zal aan je lippen hangen en geen vervelende vragen stellen
:-). Ik kijk er enorm naar uit. Succes met al je workshops.

Tot zaterdag!

Groetjes
Minie

Jeannette zei

Ook jij bent een kanjer Monique! (maar dat wist je al dat ik dat vind :)
Héél veel succes, èn plezier!! Het gaat helemaal goed komen, daar ben ik van overtuigd! En ook ik zal me gedragen zaterdag, en het tempo niet drukken :)

Herma zei

Gaat helemaal goed komen!!
Je hebt zo enorm veel kennis en kunt er zo enorm goed en boeiend over vertellen. En daarbij kun je ook nog eens zo duidelijk uitleggen.
Hoe ik dat weet, nou, inmiddels kom je al bijna 5 jaar bij S'n B Fryslân over de vloer en hangen we altijd aan je lippen en kwijlen we van al je geweldige werk!
Dus, don't worry en vooral heeeel erg genieten van je gepassioneerde klasjes.

lheurebleue zei

veel succes! je bezorgt de mensen zeker prettige, interessante en leerzame uurtjes!

Anoniem zei

Vandaag Kantbreitechnieken workshop gedaan - prima voorbereid - mooi materiaal - goed geleerd en nu nog meer bewondering voor al het prachtigs dan van jouw pennen glijdt! Anne-Lies

Josien Jobsen Korver zei

Vandaag je True-Lace workshop gevolgd. Maak je geen zorgen, je brengt het prima over! Ik ga nog wat verder met oefenen, en dan een shawl starten met de gekochte wol. Hartelijk bedankt voor het delen van je kennis! Groetjes, Josien

Annita zei

Ook jammer dat ik je gemist heb, had je wel weer willen zien.

Jolanda zei

Wow! Jij bent goed bezig.