28 februari 2011

Beurs

Oh, ik heb het zo naar mijn zin gehad op de Handwerkbeurs in Zwolle. Ik was er op zaterdag en ik heb begrepen dat het verschrikkelijk druk is geweest. Ik was er zaterdag vrij vroeg; half 11. Geen lange rijen bij de kassa, ondanks dat ik geen kaartje van te voren had gekocht.
I went to the craftfair in Zwolle last Saturday and I had a great time! It had been pretty hectic on Friday, so I've heard, but saturdaymorning had no waiting lines at the doors.
Deze garens zijn van Bart-Francis: Cashsilk voor de groene en Qiviut voor de grijze.
Als eerste ging ik opzoek naar de stand van Blossom Fibers. Daar had ik de laatste keer dat ik geweest ben, geen geld meer voor, en ik wilde al heel lang het garen eens proberen. Jammer genoeg was er van kleur 14 nog maar 1 cone, dus die nam ik mee. (hier onder)
At first I went to the booth of Blossom Fibers. The last fair I ran out of money before I got there, and I really wanted some of their yummie yarn. To bad the colour I wanted was almost sold out, so I ran of with the last cone. (below).
Toen ben ik aangeschoven bij de Dutch Knitters Café. Wat was dát leuk. Met heel veel mensen gesproken, vragen beantwoord, doorverwezen naar stands, verteld over workshops, chocolaatjes gegeten, werk bewonderd en allemaal Ravelers gezien die een button kwamen halen. En ze kwamen mijn shawl bewonderen. Voor ik het wist was het al drie uur! Ik ben heel blij dat ik iedereen ontmoet heb, jammer dat ik anderen net mis ben gelopen. Misschien een andere keer!
Then I worked my way on to the table of the Dutch Knitters Café. Thát was fun! Lots of people with questions, remarks, forwarded to other booths, workshop talk and handing out chocolates. And friens who came to collect a Ravelry Button. People admired my shawl too!
Bewijs dat het een echte wedding ring shawl is.. Mijn eigen trouwring kan na al die jaren (16) niet meer af, maar mijn andere ring lukte wel.
Proof that it is a real weddingring shawl! My own weddingring doesn't come of anymore (after 16 years) but my other ring did just fine.

Over 1 maand ben ik aan de beurt! Dan mag ik workshops gaan geven op de Breidag en Haakdag in Nieuwegein. 's Morgens (vrijdag en zaterdag) geef ik kantbreien en 's middags true lace breien.
Dus... schrijf je in en doe mee! Ik kijk er enorm naar uit om het je te leren.

Op de breidag sta ik ook in de spotlight! Je kunt daar dan verscheidene van mijn handgebreide shawls zien en van dichtbij bekijken. (niet aankomen natuurlijk).

Tot dan!

(vind je het te ver weg?? dan geef ik in de loop van dit jaar ook een workshop in regio Fryslan). Of nodig me uit bij je breiclub of Stitch 'n 'Bitch groep om je kantbreien te leren.

13 opmerkingen:

Ammerins zei

Haha, mooooooi! Ik wilde de Kusha Kusha nog uitleggen aan manlief, maar die was al afgehaakt ;)
Hij heeft wel heerlijk rondgeneusd bij de boeken, maar vond de verkoper daar maar een rare snuiter. Eveneens de man van de breimachines, die NIETS op de machines had staan. Kijk, hoe wil je dan iets verkopen... Ach...
Tot woensdag!

MoniqueB. zei

@Ammerins: woensdag ben ik er niet! Geen auto en geen oppas. Jammer, maar heel veel plezier allemaal.

Herma zei

Wat een mooie aanwinsten.
En wat hadden ze een belangstelling voor je! Geweldig!!

meijra zei

Ik ben vrijdag naar de beurs geweest, en het was er abnormaal druk. Ook heb ik die kones gekocht. Ik bewonder je werk enorm. Maar ik heb al 4x een poging gedaan. Maar ik vind het best moeilijk. Ik ben op zoek naar een patroontje dat duidelijk is. Ik kreeg wel de link van die belgische mannen mee. Maar het is best moeilijk.
Waar haal jij je patronen vandaan?
gr. Meijra

Jolanda zei

Hihi, dan ben je niet alleen om aan te vragen maar ook om aan te raken!
Wat prachtige kleuren.

Manja zei

Hoi Monique,
Nieuwegein is voor mij een thuiswedstrijd. Ik heb me gisteren opgegeven voor de workshop op zaterdagochtend! Ik heb er zin in. En ik kijk er ook naar uit om je kunstwerken in het echt te mogen bewonderen! Tot 2 april!

Groetjes Minie

Jeannette zei

Love-love-love!!!...(je prachtige aankopen; dat je een heerlijke dag hebt gehad; je schitterende shawls; je workshops straks -héél veel plezier en succes!-)

MoniqueB. zei

@Minie
leuk, zie ik je daár!

Annita zei

Ja, leuk was het hè. Ik had besloten om niet naar Nieuwegein te gaan, maar nu twijfel ik al weer.

Siem zei

Wat geweldig al die interesse voor je prachtige werk. Mooie aankopen heb je gedaan.

lheurebleue zei

heerlijke dingen heb je gekocht! ik ben na mijn uitspattingen in parijs maar zo wijs geweest om niet naar zutphen te gaan om niet in de verleiding te komen ...

Beti zei

wow. Shawl is beautifull!!! i'm in love with yours works. i'll come back here soon. For me You are the best!

Unknown zei

ja het was leuk he? ik heb ook erg genoten. jammer at we elkaar misliepen bij de Mac! En de breidag komt er ook al weer aan! Leuk!