6 september 2009

Nieuwe hobby.

In tegenstelling tot de vele breisters in de Fryske Breigroep, ben ik NIET gaan spinnen. Het lokt me niet. Alhoewel ik het heel erg lang geleden wel een keer geleerd heb.
A lot of my frisian knitting friends have taken up spinning. Not me. Eventhough I've learned it a lóng time ago.

Wat wel al járen lokte is Kantklossen.
Ik kan het helemaal niet. Ook al heb ik al jaren klossen in huis en garen waar ik wel mee had kunnen oefenen. Toen ik tijdens de SnB avond een keer liet vallen dat ik dát nog wel zou willen leren/kunnen, zei Linda dat ze nog wel een kussen en spul had liggen van haar oma, waar ze toch nix mee deed. Die aanbieding kon ik niet weerstaan, maar door luiheid van mij, afleiding door het breien en de zomervakantie is het er nu pas van gekomen om het allemaal op te halen.
What I díd want to learn was bobbin lace. I have NO clue, never done it. But it's a technique I'd like to master, some day. When I mentioned that at an evening of our Frisian Stitch'n'Bitch group, Linda remarked that her grandma had some stuff that she's never going to use, anyway.
That was an offer I couldn't refuse, but due to lazyness on my part, summer vacation and knitted distractions, it was only today that I did pick it all up. A small sized library it is.

Het is een mini bibliotheek aan materiaal en boeken! Ik heb een heleboel klosjes gekregen. Het mooie is dat ze heel erg fijn zijn, dus goed om miniwerkjes mee te klossen.
Van mijn moeder en van Angelique had ik een wat groter formaat klossen gekregen. Die staan nog niet op de foto.
It's not only bobbins and books, it's ALSO real egyptian cotton to use.
The extra fine bobbins make it easier to use such fine yarn.
Er zitten genoeg patronen.. eh... kantbrieven bij om me jaren bezig te houden. En een klein kostbaar zakje met flinterdun egyptische katoen: ook voor jaren genoeg.
There are enough patterns.. er.... bobbin thingy's to keep me busy for years to come.

Thanks Linda! ....................................Dank je Linda.

12 opmerkingen:

Lida zei

Wat mooi en wat een hoop klosjes, nu heb je nog minder tijd om te slapen. Ik vind dat je daar echt kunstwerken mee kan maken. Vol verwachting zie ik je eerste project tegemoet.

lheurebleue zei

ik heb vroeger wel gekantklost. maar toen mijn kinderen heel klein waren vond ik die spelden maar eng en ben er mee opgehouden. sinds kort heb ik ook weer heel veel zin om er weer mee te beginnne. ben benieuwd hoe het jou zal vergaan .... kant en kantbreiwerk horen natuurlijk bij elkaar ...

Jolanda zei

Ben zeer benieuwd!

Herma zei

Woh, wat dapper, zo'n hele nieuwe hobby. Vindt het erg bij je passen want dit doet erg aan kantbreien denken maar dan heel anders.

Jeannette zei

Jééeee Monique, wat een kapitaal!, wat een geweldig kado!
Nòg een kantverslaving er bij!
Heel veel plezier en succes er mee!

yarnlot zei

En ook qua kantgaren kunnen we een stash aanleggen, zelfs met antiek garen...

hannah zei

Wat leuk zeg! Past natuurlijk helemaal bij je met je passie voor kant. Ik ben benieuwd wanneer we je eerste kloswerkjes kunnen bewonderen.

Linda zei

Ik had kunnen weten dat je alles meteen ging uitpakken en fotograferen :) We hadden een goeie ruil met een zak vol katoen voor mij, heb al twee vierkantjes voor knit-a-square.com klaar binnen 24 uur LOL. Fijn ook dat iemand zo lyrisch kan worden van egyptisch katoen... ik wou dat ik het gefilmd had, dan had ik vandaag vast de meeste hits op Youtube.

Oma zal blij zijn dat haar geliefde spullen na 7 jaar eindelijk een goed huis hebben!

Rebecca zei

Ooh, you're very brave! Bobbin lace is so beautiful but too complicated for my poor head. Good luck, I'm excited to see your projects!

MariekeStAALSMID zei

Brings back good memory's, maar ook dromen die ik na een dag klossen had; rechts over links-link over rechts etc. Heel veel plezier, je gaat er vast wat moois mee doen!

Marijke zei

Dat is nu echt iets voor jou! Veel plezier ermee.

Mariella zei

Ah, ik heb ze afgelopen maart ook meegenomen op de rommelmarkt. Als jij bezig bent begin ik er misschien ook wel aan ;-)...