10 september 2009

Les 1 en Les 2

Vandaag ben ik begonnen met mijn eerste kantkloslessen. Uit een boekje van Zus Boelaars (uitgeverij Cantecleer 1980 !) genaamd Slag voor slag.
Today I've started with my first bobbin-lace-lessons. It's from a dutch lady called Boelaars, and it's called Slag voor slag (something like step by step). Netjes de klosjes opgewonden, zodat er geen knopen te zien zijn.
Wound the bobbins so there's no knot on top. Toen de linnenslag geleerd, dat ging me heel goed af.
Then learned the first technique... Don't know the english name. De netslag is wat lastiger en de bochten waren erg moeilijk. Daar moet ik dus nog verder mee oefenen.
Then the second technique, don't know the english name either, and this one was pretty though, especially in the corners.. Have to practise this one some more. Het garen is vrij dik, de klossen ook, maar omdat ik het nog moet leren, vind ik het prima.
The yarn is pretty thick, the bobbins are too, but I'm still practising, so it's fine by me.

Ik ben enorm enthousiast. Het is precies iets voor mij. Vaste regels en technieken, maar wanneer je die onder de knie hebt, heb je de vrije hand.
I'm thrilled! This is exactly what I expected and love. Steady rules and techniques, once I've mastered those, I'm free to do as I please...

Het boekje hoorde bij de spullen die ik van Linda heb gekregen.
This little booklet was part of all the stuff I got from Linda.(sorry only in dutch).

10 opmerkingen:

Ammerins zei

Geweldig zeg! Zo ben ik ineens geinspireerd door Iers haken (hoezo te weinig hobby's). Vraag maar niet waarom... Daar ga ik binnenkort mee beginnen...
Keep up the good work!

lheurebleue zei

prachtig zeg, en dat voor een eerste begin ....

Siem zei

Spannend en tja je had immers nog niets te doen dus dat komt mooi van pas ;-)

Lida zei

Alle begin is moeilijk, maar over een tijdje speel je ermee. Fijn dat je er plezier aan beleef.

annita zei

Wat een prachtg materiaal al. Alleen al om die klosjes zou je ermee beginnen. Het is jou wel toevertrouwd om hier iets heel moois mee te maken!!

froukje zei

Wat leuk! Wat zal je met deze techniek ook weer mooie werkstukken maken!

DutchAstrid zei

Stoer!!!

T'is leuk om te doen hè. Het spul ligt bij mij te wachten tot ik ooit groter ga wonen, zodat ik het dan niet iedere keer hoef op te ruimen (ik kan het nu niet laten liggen zonder er last van te hebben).

En dat boek heb ik ook, heel duidelijk. Ik heb ook nog een ander boek: Kantklosplezier van Nel Leeuwrik. Zal ik het meenemen op de volgende SnB, zodat je erin kan neuzen?

Veel klosplezier!

DutchAstrid zei

Suf zeg!
Vergeet ik helemaal de link van een goeie site te plaatsen !

Jo Edkins' Lace School:

NL versie: http://gwydir.demon.co.uk/jo/dutchlace/index.htm

Engelse versie: http://gwydir.demon.co.uk/jo/lace/index.htm

hannah zei

Wat heerlijk om te lezen dat je zo enthousiast bezig bent. Je eerste resultaat ziet er mooi uit.

MarianneP zei

Je eerste kantjes zien er prachtig uit! Ik ben net zo begonnen, ook met een gekregen kussen en materiaal dat ik nog had van Het Complete Handwerken. Heb al een flink aantal proefkantjes gemaakt en ik vind het ook geweldig, maar wel tijdrovend. Ik wil nog graag eens een zakdoek met kanten rand versieren en ik denk dat ik daarna stop. Ik vond moesjes en blaadjes maken erg moeilijk, maar toen kreeg ik een link doorgestuurd naar een filmpje op Youtube en daarin wordt exact voorgedaan hoe je je handen moet houden. En deze nieuwe uitdaging lokt dus toch weer.......
http://www.youtube.com/watch?v=EPezWMox5-M