2 november 2008

Growing Pains...

Bridget wordt bijna 6. Het duurt nog wel even maar de eerste tekenen van het groter worden zijn vanaf vanmorgen duidelijk zichtbaar. Ze heeft haar derde tand gewisseld. Op zich niet speciaal, maar wel omdat het de middelste boven is! De onderste 2 waren van het voorjaar al gewisseld, en hebben prachtige karteltjes en zijn vlijmscherp.
Bridget is almost turning 6, and the first signs of growing up is now clearly visable. Her third tooth has dropped and the new one is already in sight. The others were also a big thing, but this one's special because it's so easy to see.
Ik zou ook nog wat vertellen over de andere dingen die ik had gekocht op de handwerkbeurs. Zoals je boven op de foto ziet heb ik nog 2 bollen Zitron Nimbus Blauw gekocht. Het past precies bij de ongekleurde wol uit mijn Goodiebag van Storm en Ballee.
I promised to tell you about the yarn I bought on the craftsfair. It's Zitron Nimbus Blue. It fits beautifully with the undyed yarn from my goodiebag.

Prachtig he, de Quiviut op de streng. Hierboven was hij nog niet gewassen. Het bolletje blijkt ongeveer 500 m te zijn, maar na het wassen was het nog zo ontzettend zacht, de draad is al 4x gebroken tijdens het opbollen.
The Quiviut is beautiful on a skein, he? It is about 546 yards and so soft, it broke 4 times during the winding into a ball.

In een hele mooie winkel met wol en quiltspullen "De Schapekop" heb ik me zitten verbazen over alles wat ze hebben. Rowan, Loopi, Noro, Drops... en wol van eigen schaap. Ze hebben geen website, maar het is de moeite van een ritje er heen zeker waard. Ik kocht er 3 bollen Rowan Felted Tweed.
In a well stocked yarnshop "De Schapekop" I was in 'awe' to see what lines they carry; Drops, Rowan, Loopi, Noro in all colours and sizes.

Ik heb bij deze shop op de beurs nog 4 zakjes Koolaid gekocht. dat gaan we eens even proberen. Ik heb begrepen dat het alleen 'werkt' op dierlijke haren, niet op plantaardig. Ik ga een stukje op zijde, cashmere/merino proberen.
Ik heb nog diverse projecten op de naald, maar nog lang niet af. De Japanse Feathers and Fans schiet al aardig op, ik heb nu ongeveer 320 st op de naald en ik ben nog lang niet klaar. Hij wordt voor mijn schoonzus.
At the craftsfair I also bought 4 sachets of Koolaid from them, to try on some silk, cashmerino...
I've also got several projects on the needles, but nearly not finished. The Japanese Feathers and Fans shawl is coming along nicely, but the stitchcount is stacking up. This will be for my SIL.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Die Nimbus is mooi zeg! Wat een heerlijke dingen allemaal.

- zei

waarschuwing: het meest rechtse zakje koolaid is, zoals de verpakking ook probeert te melden, onzichtbaar...kleurloos dus en niet bruikbaar als verf. Maar wie weet vind B. het wel heel lekker ;-)

MoniqueB. zei

@ Storm: Dat was Johannes al opgevallen. Kan je het niet gebruiken om kleuren 'lichter' te maken?

Ammerins zei

Nu op naar het grote fietsenrek, Bridget!!! Hannah is druk an het wiebelen, maar er gebeurt nog niks, haha...

Mooi hoor die combi! Ben benieuwd!!!

Anoniem zei

Mooi allemaal zeg! Jij hoeft je voorlopig niet te vervelen.

Bridget: gefeliciteerd hoor dat je tand er uit is! Lastig eten hè zo zonder tand. Maar er komt gauw een grote voor in de plaats. Dat is trouwens ook wennen vonden Casper en Vera.

Mariella zei

Haaa, een frietgaatje ;-)... Goed excuus om veel friet te vragen voor het eten! Wordt de rowan voor de wanten? Mooie kleuren hoor! En veel plezier met de Kool-Aid, binnenkort ga ik ook weer lekker verven.

Anoniem zei

Kleine meisje worden groot. Wat een mijlpaal!

Prachtige aankopen en die goodiebag; die komt je zeker toe!

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar je verfacties

Anoniem zei

Hoi Monique
De Schapekop heeft wel degelijk een website :-))http://www.deschapekop.nl/ Ik ben nog steeds niet in de winkel geweest, want ik ga zeker weten, te veel geld uitgeven. Op het moment hou ik het bij het maken van viltpopjes en brei kleine dingetjes, babysokjes, handschoenen, een sjaal, babyvestje Ik heb nu wol en een boekje gekocht voor sokken, maar ben nog steeds niet begonnen. Moet het namelijk nog leren. Na de drukte van december ga ik me eraan wagen. Mijn eigen weblog hou ik niet meer bij, veel te druk om me daar ook nog mee bezig te houden :-))
Af en toe lees ik blogs en wordt dan heel hebberig en enthousiast.

groetjessss, Caroline
www.carolineskooreigenwijs.web-log.nl