9 mei 2007

Lekker eten

Zo, ik heb toch lekker staan kokkerellen. We hebben a.s. zaterdag het feest van ons 12,5 jarig huwelijk. Dat was eigenlijk eind maart, maar toen we het gingen plannen dachten we dat het misschien niet zulk mooi weer zou zijn. Nou stormt het bijna, dus het blijft afwachten.
Ik ben alvast maar begonnen:Dit is de vruchtentaart; citroen en sinasappel schraapsel met appelstukjes en kaneel, broodkruimels, suiker, meel en polenta, honing....

This is the fruitpie; lemon and orange scrapes with apple chuncks, cinnamon, breadcrumbs, sugar, wheatflower, polenta and honey....

Hier het eindresultaat na 50 minuten in de oven. Het recept is van Jamie Oliver uit Jamie's Italie; de Bustrengo Hij kwam enorm omhoog in de oven, maar na afkoelen bleef hij net onder de rand. Een blokje is genoeg, het vult behoorlijk. Voordeel: hij kruimelt amper.

This is the end result after 50 minutes in the oven. The recepy is from Jamie Oliver's book: Jamie's Italy. The Bustrengo. It has rissen in the oven almost double it's size, but after the cooling down, it just fitted in the holder. Don't think you can have a big chunck, because it's quite filling for your belly. Advantage: it hardly gives crumbs. * Witbrood met gegrilde paprika, basilicum, rauwe ham en feta, versgemalen peper, olijfolie. Eigenlijk moest er ook nog schapenkaas bij, maar dat was op bij de kaashandel.
White bread with grilled peppers, basil, raw ham and feta, freshly grounded pepper and oliveoil. Originaly I should add sheep's cheese, but the store was out of it.

Boven een aantal van de ingredienten en onder het resultaat. Je maakt een lap van deeg en daar leg je de ingredienten op, dan rol je hem dicht en zijkanten sluiten. 40 minuten in de oven en probeer er dan maar eens af te blijven.
Picture above the ingredients and below the result. Make out of the dough a kind of flap. Put the ingredients on top of eachother; ham, pepper, feta, oliveoil, white pepper, and then role it till it's closed. Then ... try not to eat it till saturday.

Ik moet nog bouillon maken, dan kan ik Tortellini-soep serveren. Dan maak ik nog knoflook broodjes, tomatenbrood, olijfbroodjes met pijnboompitten en gewone witte broodjes of ciabatta. Voor de kids dan broodstengels. Dan maak ik nog een vruchtentaart (zie boven), spinazie quiches en meloen met parmaham. Bruchetta en geroosterde broodjes met pesto (rood/groen). Mijn moeder leent aan ons het cappuchino/espresso apparaat uit, dus wij zitten gewoon die dag IN (een koud) Italie.


Let's party!

8 opmerkingen:

Angelique den Brok zei

Hmmmmmmmmm dat ziet er lekker uit. Oh brood bakken heb ik lang niet meer gedaan ik krijg er weer helemaal zin in zo...

Anoniem zei

Ik zit mij een hier een partij te watertanden, vrees voor waterschade aan mijn computer.

Anoniem zei

O, wat heerlijk allemaal! En nog van harte gefeliciteerd met je 12,5 jarig huwelijksfeest!!!

Tijm zei

Jee wat ziet dat er lekker uit. ZOu je niet een blog beginnen met lekkere recepten??
Ik ga alles wat je gemaakt hebt ook proberen dit weekend, want ik wil niet alleen er naar kunnen kijken (op je foto's ) maar het ook kunnen ruiken en vooral ook zelf proefen!!

odette zei

Wat klinkt dat allemaal lekker.... ik ben gek op italiaans eten.
Maar heb jij de taart en het brood nu al gemaakt voor zaterdag?? Het zou bij mij de zaterdag dan niet meer redden.
Heel veel plezier en nog/alvast gefeliciteerd.

Anoniem zei

Dat ziet er heerlijk uit, ik lust het allemaal ;)
ik zal duimen voor erg mooi weer op jullie 12 en een half feest! Fijne dag gewenst

Anoniem zei

Van Harte Gefeliciteerd! En idd wat ziet alles er ontzettend lekker uit! Leuk dat je dat op je log zet. Een hele fijne dag toegewenst. (grappig dat je man ook chauffeur is, enne jij rijdt toch ook motor?? Of ben ik daarmee mis? Ik reed motor: heb hem verkocht maar met mooi weer begint het wel weer te kriebelen dus wie weet...)

Anoniem zei

Wow, dat ziet er goed uit! Ik heb dat boek van Jamie niet gekocht, maar dit klinkt toch weer goed!