31 mei 2007

Bah...

ja, Bah. Het is een druilerige dag, en ik was lekker op weg om eens te gaan shoppen. Dus naar Pietronella, breiwinkel in Leeuwarden. Jammer dat ik er niet meer woon, want het was eigenlijk de moeite niet waard. Niet voor mij, tenminste. Veel kleuren, veel acryl, beetje wol, standaard sokkenwol en wat mohair. Ook nog superbollen met veel meters en lekker dik draad.
Maar waar ik naar op zoek was, hadden ze niet. Ik heb dus maar een bolletje rode katoen gekocht, en 100 gr. zwarte sokkenwol. Dan ga ik maar eens wat sokken breien voor mijn man.
In Wolvega zit nog een pingouin (?) winkel, maar dat is me even te ver weg...

Yuck. It's a gloomy day, and I was off to go shopping. So I went to a local knitting store in Leeuwarden, but it was no pleasure. I used to live there, but this trip was not worth my while. I don't know any other stores with knitting-gear anymore. Lot's of colours, lóts of acrylics, a bit of wool, the usual sockyarn, but nothing special. In my eyes, anyway. What I was looking for wasn't there, so I bought a tiny bit of old red cotton and some black sockyarn, to make my husband happy...
Here's one for the road...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, soms heb je van die dagen....

Anoniem zei

Het wordt hoogtijd dat er een moderne breiwinkel komt in Leeuwarden, met een gezellig hoekje om te breien en koffie te drinken, de nieuwste garen en leuke hebbedingetjes (zoals stitchmarkers).

Anoniem zei

Moeilijk soms hè, die zoektocht naar breiwinkels met mooie materialen. Jammer dat in Leeuwarden nog niet een goede winkel te vinden is.
Ik ben al een tijdje niet in Wolvega bij Dinie geweest maar voor zover ik weet heeft zij er best wel mooie garens tussen liggen. En er is in dezelfde straat een heel leuk stoffenwinkeltje: Margriet.

MoniqueB. zei

@ Hannah: daar ben ik idd ook al eens binnen geweest. Die op het hoekje toch, met de trap in de winkel?
Ik had er een vriendin wonen, maar zij zit nu in Steenwijk. Grrrrrr...

Angelique den Brok zei

Soms denk ik weleens voor een volgende carriere, ik begin in het Noorden een leuke breiwinkel. Maar voorlopig is het nog niet zover.
Volgende keer in Leeuwarden, 3 deuren verder dan pietronella is Dekker Naaimachines, die hebben ook wol. Ook niet heel bijzondere dingen, maar toch weer wat extra keuze. De winkel in Wolvega heeft niet een enorm groter of beter assortiment dan die in Leeuwarden, maar de eigenaresse is in elk geval een stuk leuker!

Er schijnt in Zuidlaren een aardige winkel te zitten, het Ryahuis. Vanaf jou net zover als Wolvega? Maar daar hebben ze wel Rowan, Noro, etc.

MoniqueB. zei

Ja joh? Zuidlaren is nog al een eind. Ik moet dat allemaal maar weer 'verklaren' aan mijn man. Misschien kan ik dan beter via internet bestellen. Al is Zuidlaren erg mooi. Ik ben in Wolvega geweest, die hebben echt veel meer keus, van grond tot plafond en ook nog op kleur en type gesorteerd. Keek daar vorig jaar december mijn ogen uit.

Thanx, Angelic.

Angelique den Brok zei

Ik wil ooit nog eens in Zuidlaren gaan kijken, als er meer gegadigden zijn kunnen we er wel een keer een uitje van maken. Niet op korte termijn, maar 'ooit'.

Anoniem zei

Het is een beetje een late reactie maar er zit in bergum een leuk breiwinkeltje Het zwarte schaap. Ook een erg leuke verkoopster vond ik

Astrid zei

DAMES IN JOURE zit een leuk nieuw breiwinkeltje met mooie kwaliteit wol katoen etc. Ook in Bergen Noord Holland zit een hele goede breiwinkel