4 januari 2018

Welkom! Welcome!

Welkom in het nieuwe jaar! Het oude jaar is al afgesloten maar ik was er nog niet aan toegekomen om te bloggen over het laatste ontwerp van 2017! 

Welcome in the new year! The old year has come and gone, but I wasn't ready to blog about the last design of 2017! 


In augustus was ik in de winkel van... Stephen en Penelope in Amsterdam. Ik viel als een blok voor de Madeline Tosh Prairie in een lichtblauw en blauwgrijze streng.

I was in Amsterdam in August to visit the store of Stephen & Penelope. I fell hard for the Madeline Tosh Prairie in a light blue and a bluegrey.


Er zijn veel dingen bekend van Amsterdam: drugs,  grachten plus tulpen zijn toch wel het beste bekend bij het grote publiek.

There are a lot of things Amsterdam is known for: drugs, moats and tulips are the most famous! 

Dus koos ik voor het water. Ik begon met een punt van een paar steken, naar een stuk met  12 herhalingen. Het zijn geen echte kabels, maar 'Twisted Stitches". Je kunt dit deel dus breien zonder kabel naald. 

So, I chose for water. I started with a point of a few stitches to a piece with 12 repeats. These aren't real cables, but "Twisted Stitches". You can knit this part without a cable needle. 

En de bloemen worden dan meteen aan de zijkant gebreid! Geen gedoe met het opnemen van steken. Meteen door! Dat scheelt. Je begint weer met een paar steken en breit de bloemen tot je geen 'water' meer over hebt.

Then, the flowers are worked immediately to the side of the water. No fuss with picking up stitches. You can go, go, go! This part also starts with a few stitches and you can knit flowers until there is no more "Water" left. 


Dus... Fijn breien! 
So, happy knitting. 

Pattern / Patroon: Singel
Design: A Passion for Lace... / Kantwerk
Yarn / Garen: Madeline Tosh Prairie 1 skein of Cove and 1 skein of Silver Wave
Yardage / aantal meters:  1531y / 1400m.
Needle / Naald: 3.0mm or US2.5
Wingspan / Spanwijdte: 98.4" or 250cm during blocking.

Dit patroon heeft 2 pagina's met foto's, 2 pagina's met charts en 1 pagina met instructies en uitleg / technieken. 
This pattern has 2 pages with pictures, 2 pages with charts and 1 page with instructions and techniques.


Geen opmerkingen: