3 oktober 2008

Fishy

In de laatste dagen van het mooie weer van dit jaar, vond mijn man het tijd om nog wat leuks te doen. Hij en Chris (de oudste) gingen een dagje zeevissen. Op makreel. Niets voor mij, ik ben in no time zeeziek. Chris ook, die heeft het niet zo op de deining. Maar omdat het zulk mooi weer was, hebben ze enorm veel gevangen. Wel 79! Het liep als een trein! Hij belde al op dat we plek moesten maken in de vriezer.
In the last sunny days of this year, my husband thought it was time to do something for fun. He and the eldest son Chris went on a fishing trip. On mackerel. No job for me, as I am a real landlover. My son Chris had no good sealegs either. The waves got to him. But, because of the beautiful weather, they've caught 79 little suckers.
Gelukkig had hij al meer dan de helft gefileerd toen hij thuis kwam. Hij en de kinderen hebben het meteen geproeft; het was heerlijk. En omdat we het zelf niet op kunnen heeft hij ook nog flink uitgedeeld aan opa en oma, de buurman met de rookton (slim!). . .
Ik heb niet alleen géén zeebenen, ik lust ook geen vis. Dus dit lekkere hapje was niet voor mij. Happily for me, he had already put his knife in half of the catch of the day, so only a good washing before they went into the freezer. Grandpa and grandma got some too, as well as the man with the smoke barrel. Not only I'm a landlover, I don't like to eat fish. So this delicious dish was not for me....Dus doe ik maar waar ik wel goed in ben: breien. De Flared Lace Smoke Ring is af.
So I do what I do best: knitting. The Flared Lace Smoke Ring is done. Pattern: Flared Lace Smoke Ring
Design: J. Erickson
Available: http://www.heartstringsfiberarts.com/
Yarn: Kid-Silk by Garnstudio/Drops
Colour: Pink
Available: www.wolhemel.nl
Started: 6 sept-2 oct

7 opmerkingen:

Angelique den Brok zei

Goede vangst en leuk om zo te eten, maar ik lust ook geen vis, brrr. De ring is leuk geworden, patroon golft mooi.

Ammerins zei

oooo, ik spring NU in de auto, jamjamjamjam!!! Is ook heerlijk in sushi!

Mooi mooi mooi allemaal! Kan ook niet wachten op je witte Suzy Q! Ik wil ook nog een witte voor bij m'n jas... Morgen maar even wat wollekes bestellen ;)

Anoniem zei

Als vegetariër sla ik de vissen snel over. Maar je breiwerk vind ik weer prachtig!

Anoniem zei

Ja ja weer een fraai staaltje werk van jouw hand, heel erg mooi en de vis.....nee jak!!!

Anoniem zei

Wat mooi! Je zou de detailfoto bijna inlijsten...

Anoniem zei

Wat is je sjaaltje prachtig geworden. Wassen lijk me wel een probleem, maar dat hoeft niet vaak.
Vis is lekker, niet alles, maar zeker als het vers is.

MariecusBruyn zei

De vis laat ik ook aan mij voorbijgaan, ben er ook allesbehalve een liefhebber van, maar wat een prachtig motief heb jij gebreid! Ik zit hier sprakeloos te wezen... gelukkig kunnen mijn vingers nog wel de knopjes vinden.
Prachtig gewoon!