1 juli 2008

No shower cap...

Nou, het was dus geen douchemuts... Maar wat dan wel?
Well, it wasn't a showercap. >>

Het is de Shetland Tea Shawl van A Gathering of Lace. Je kan het patroon nog niet zo goed zien, maar geloof me, het zit er in. Ik ben nu bij de vierde herhaling van het Horseshoe patroon. Dat betekend nog een herhaling en dan kan ik aan het Diamond Madeira Patroon beginnen.

It's the Shetland Tea Shawl from A Gathering of Lace. You can hardly see the pattern, but belief me, it's there. I'm at the fourth repeat of the Horseshoe lace pattern. That leaves me with one more repeat, then the increase round (Pi - formula by Elizabeth Zimmerman) and then the Diamond Madeira.

Pattern: Dale Long
Book: A Gathering of Lace
Yarn: Storm in the Attic
Weight: Cobweb 1200 m for 100 gr
Needle: 3 mm
Knit by MoniqueB.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ziet er enorm ingewikkeld uit en dat zal het ook vast wel zijn denk ik.Wauw hb hem even opgezocht in het boek, prachtig.

Anoniem zei

Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!

Tijm zei

Wat bijzonder en wat mooi. Het lijkt me zo moeilijk!!

Annemie zei

Off topic

Hallo Monique, ik kwam je de laatste tijd regelmatig tegen in de Yahoo groep VLT. Je breisels/kunstwerken zijn prachtig...daar moet je werkelijk talent en handigheid voor hebben. Ik ben een nieuwkomer wat 'lace' betreft en de KAL voor juli zie ik niet zitten; dat was zo ongeveer het enige stuk dat ik niet wilde breien want het ziet er niet zo makkelijk uit. Ik brei nu 'PEARLED ROMANCE' van http://de.groups.yahoo.com/group/Knitting-Delight/ zonder de parels, in Malabrigo Lace Hollyhock. Daarover gaat nu mijn vraag. Ik lees dat je geregeld Malabrigo gebruikt. Heb je daar goede ervaring mee? Ik heb de indruk dat het lichtjes begint te 'wollen' of te 'vilten'...is dat normaal? Als het niet erger wordt is dat voor mij OK; het breit wel super lekker en het is zo licht en zacht!
Je hebt een mooie blog!
Groetjes uit België,

Annemie

MoniqueB. zei

@ Annemie. Ik kan je blog/site niet doorklikken, dus dan maar zo een reaktie.
Malabrigo is heerlijk, maar pilt /vilt wel een beetje als je niet oppast. Het krimpt ook als een gek, als je niet oppast.
De kleuren krijg ik jammer genoeg nooit helemaal goed op de foto, want in het echt is het vaak nog mooier. Ik heb nog geen was ervaring, dat heeft Angelique voor me gedaan, bij de Myrtle Leaf/Monique.
Dank voor de complimenten en ik ga zeker even kijken bij de groep. Je kan NOOIT genoeg lace breien!
Oh ja, er is een handige techniek om kraaltjes te breien, dat ben ik nu aan het doen. Ik laat het binnen kort zien!
Veel breiplezier.
MoniqueB.

Anoniem zei

Ik wil ook zo'n badmuts!!! ;)

Toni zei

That is going to be SO pretty!

Anoniem zei

Wat prachtig!!