16 juli 2008

Bzzzzzzzzzzz

Gauw verder gegaan met de Honeybee Stole van Knitspot. Ik had nieuw garen bij besteld van de Wolhemel, en er zit iets kleurverschil in. Maar dat geeft niet: moet je kijken hoe mooi!
Ik had een probleem met het opzetten van de tweede helft.
Als je de steken oppakt van de eerste helft, pak je in feite de 'halve' stk op. Dat betekend dat het patroon dus een halve steek opschuift. Ik heb diverse pogingen gedaan, maar ik vond het NIET mooi.
De stoute schoenen aan getrokken (ik lees meestal géén begeleidende patroon beschrijvingen, alleen de charts...) en in het midden 2 pennen gebreid na het oppikken van de steken van de lifeline. Een rechte pen en een averechte pen. Nu de goede kant van het werk weer voor.
In het honingraat motief (averecht) in het midden 2 steken samengebreid, en in het midden van de omslagen het middelste lusje tussen de stk opgepakt. Die recht gebreid, en voilá: het past.
After I'd ordered in some more Malabrigo Sunset, I quickly restarted knitting the second half of the Honeybee stole by Knitspot. I had some trouble, when you pick up the stitches from the first half, the pattern shifts basicly a half a stitch. To prevent that, I k2tog in the purl diamond part of the honeybeehive, then picked up the loop between the yo's in the centerpart. That makes a hole in the middle, I don't mind. Now it seems just like it ought to be (in my head anyway).

5 opmerkingen:

Ammerins zei

Poe, da's best een kleurverschil! Maar mooi opgelost, blijft altijd puzzelen he, dat gebrei...

Angelique den Brok zei

Ja meestal wel een verschil met handgeverfd, maar hier is het erg groot. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, het wordt echt net honing.

Anoniem zei

Het ziet er al heel mooi uit. Wat een bijzondere kleur. Jammer van het kleurverschil maar echt heel storend is het niet zo te zien.

Anoniem zei

Wat prachtig! En idd het kleurverschil is niet storend. Erg mooi!

Gawy zei

Kleurverschil heeft wel iets speels! Ik vind 'm echt heel erg mooi worden!