25 januari 2008

Begonnen en gestopt...

Ik ben meteen maar begonnen met Secret Project 1. Ik was zo blij met de Noro, maar ik ben een beetje teleurgesteld over de hoeveelheid die op een bolletje zit. Ik kan nét 5 lapjes uit 1 bol halen. Ik had stiekum gehoopt op 6. Nu moet ik er zowieso nog 1 of 2 bollen bij halen van Noro SilkGarden en natuurlijk extra voor de randjes. Kan niet wachten op de Handwerkbeurs. Elk lapje is op 4,5 mm pennen gebreid, 25 st x 35 naalden.
I've already started on my secret project 1. I'm a bit disappointed by the yardage I get out of one ball of Noro SilkGarden. Only 5 patches. If I could get 6, I'd be a little happier. Each patch is knitted on 4,5 mm needles, 25 st x 35 needles.
Dit is de Spring Shawl Surprice! Ik ben erg blij met de kleur die ik nu heb, maar minder blij met het resultaat. Het is me iets te druk. Ik vind bijna alle steken erg leuk om te doen, maar ik erger me aan de 'band' van omslagen en 2smbr. Bovendien is het middengedeelte de birdseye steek. Dat is true lace. De rest is gewoon lace. True Lace rekt veel meer bij het opspannen dan gewoon Lace. Ik rust even tot volgende week dinsdag, dan komt de nieuwe clue uit. Als het mij dan nog niet bevalt, stop ik er mee en haal ik 'm uit.
This is the SpringShawl Surprice. I'm very happy with the colour now, but not so happy with the pattern. A bit to much to my liking. I don't like the band with yarnovers and k2tog. I will wait till the next clue comes and then I'll decide if I will continue or frog.

Ondertussen heb ik me alvast aangemeld voor een nieuwe Knit a Long: Mystic Light. Die begint in maart, je kan je aanmelden tot 25 maart! Dan is de Springshawl net klaar...
In the meantime I've signed up for a new KAL: Mystic Light, the follow up of the Mystic Waters. You can sign up till 25th of March.

7 opmerkingen:

Siem zei

Volgens mij wordt dat waanzinnig mooi een vest van silk garden.
En dan weer die prachtige srola wat een beauty, jammer dat je er zelf niet zo happy mee bent.

Anoniem zei

Dat zou jammer zijn, als het tegenvalt. Ik vind het begin van de Spring Shawl heel erg mooi!

Jacqueline / fiddletwiddle

Angelique den Brok zei

Ik vond het ook een druk geheel wat ik bij je gezien heb, allemaal mooie stukjes, maar samen, tja. Heb me ook maar ingeschreven voor de MysticlightKAL, garen zag er ook zo mooi uit!

Anoniem zei

Prachtig toch, die Noro, maar ja, het wordt wel snel duur, maar ook heel, heel, mooi, en silk garden voelt zo prettig.
Ik vind je sjaal wel mooi worden. Ik ben net begonnen aan een eerste lace projectje, alle termen die jj gebruikt zijn voor mij nog te ver weg.

Anoniem zei

Volgens mij heb ik een voorproefje gezien van je secret project op Ravelry, of was dat wat anders?

Jammer van de Noro, ga je wel bij kopen?

Tja, de shawl. Als je hem niet mooi vind worden dan moet je er mee stoppen.

Anoniem zei

Ga op je gevoel af, dat is vaak de beste raadgever.

Mariella zei

Hoihoi!

Ik loop hopeloos achter door alle dingen die ik wil doen (spinnen, verven, gesponnen garen opbreien, ontwerpen voor Friesland, sokken enz). Ben nu op de helft van clue 3, misschien dat het vanavond richting clue4 gaat, ik hoop het.
Jammer dat het niet je smaak is, maar ben benieuwd naar je eigen ontwerp.

Groetjes, Mariella